facebook magyar zaszlo english flag

Hírek

Szak7 - 2016

Bejegyzés: Angyal, 2016-04-01 01:05:58

Mindenkit szeretettel várunk a 2016-os Szak7-en, ahol számos szakmai és közösségi programon vehettek részt!

Részletekért és friss információkért látogassátok meg facebook -oldalunkat!

A program röviden:
- Április 9-én szombaton idén harmadszor kerül megrendezésre a Wigner Konferencia, ahol lelkes hallgatók tartanak előadásokat tudományos tevékenységeikről, érdeklődési területükről.
Helyszín: Kármán Tódor Kollégium 009-es terem
Kezdés: 10:00

- Április 11-én hétfőn közös Társasjáték Est-et tartunk, korábbi évekhez hasonlóan jó hangulatban rengeteg társasjátékkal lehet játszani és új emberekkel megismerkedni. Hogy ne maradjunk éhesen, arra kérünk minden lányt, hogy készüljön sütivel, a fiúk pedig hozzanak üdítőt!
Helyszín: Kármán Tódor Kollégium 009-es terem
Kezdés: 20:30

- Április 12-én kedden kerül megrendezésre a Szakest, ahol közösen eltöltünk egy estét tanárainkkal és már végzett diákokkal egy finom vacsora és izgalmas kvízjáték keretein belül.
Helyszín: Trió Lord Étterem és Sörház (Bp 11. kerület, Újbuda, Hengermalom u. 3. térkép)
Kezdés: 19:00

- Április 13-án szerdán délelőtt a TTK-n dékáni szünet lesz, így egy közös laborlátogatás-ra invitálunk benneteket, ahol lehetőség nyílik megtekinteni az egyetem számos laboratóriumát, bepillantást nyerve az ott folyó munkába.

- Április 13-án szerdán délután lesz Cégvilág, ahol olyan cégek képviselői mutatják be foglalkozási területüket, ahol BSc/MSc matematikus illetve fizikus diplomásként el lehet helyezkedni.
Beosztás:
16:00 - 16:45 között gazdasági és modellezési szekció
- Aon Hewitt
- Morgan Stanley
- MTA SZTAKI

16:45 - 19:00 között műszaki szekció
- Gödölle és társai Szabadalmi és Védjegy Iroda
- Robert Bosch

17:30 - 17:45 Szünet

- Dolphio Technologies Kft
- SignAll Technologies Zrt
- Semilab
- FCI Furukawa Kft
- Mediso Kft

Helyszín: BME F épület 3. lépcsőház 2. emelet 13-as terem
Kezdés: 16:00

- Április 14-én csütörtökön pedig egy nagyelőadással készülünk, melyet Sasvári László az ELTE Komplex Rendszerek Fizikája Tanszékének docense fog megtartani biliárdgolyók mozgásának matematikája témában.

Előadás címe: Biliárd négykor

Gördül vagy csúszik a biliárdgolyó? Amikor csúszik, milyen pályát ír le? Hogyan befolyásolja mindezt a lökés? Mi történik, ha a golyó másik golyóval vagy a fallal ütközik? Ezekre és más hasonló kérdésekre keressük a választ részben elemi, részben analitikus fizikai módszerekkel. Közben kis kultúrtörténeti utazást teszünk a 19. század első évtizedeibe, amikor a biliárdjáték mai formája kialakult, s a francia mérnök-fizikus, Gaspard Coriolis megírta klasszikus művét a biliárdjáték matematikai elméletéről.

Helyszín: BME F épület 3. lépcsőház 2. emelet 13-as terem
Kezdés: 16:00