facebook magyar zaszlo english flag

Szak7 2018

Csatlakozzatok a facebook-eseményhez!

Társasjáték Est:

Társasjáték est a Kármán Tódor Kollégiumban, ahol a legnépszerűbb társasokkal játszhattok, illetve kipróbálhatjátok magatokat akár a fizikus és matematikus activity-ben is!

Képek a 2017-es Társas Estről

Időpont: 2018. február 26., Hétfő
Helyszín: Kármán Tódor Kollégium

SzakEst:

A Szakest keretein belül lehetőségetek van egy kellemes hangulatú vacsorát elkölteni a kar oktatói és végzett hallgatói társaságában. Kitűnő lehetőség a fiatalabbak számára, hogy megismerjék az egyes oktatók kutatási területeit vagy megtudják, mihez kezdhetnek majd a diplomájukkal. Az idősebbek és végzettek pedig eltölthetnek egy jó hangulatú, nosztalgikus estét tanszékvezetőjükkel, megismerhetik a többi tanszéken folyó munkát és találkozhatnak a régi évfolyamtársakkal. Lesz kvízjáték, amely az ismert Quiznight példájára sok érdekes fordulóból tevődik össze és a játék közben remek alkalom nyílik megismerkedni a többi hallgatóval, esetleg oktatóval. A kvíz első helyezettjei díjazásban is részesülnek. Az estét pedig a Wigner Kórus műsora nyitja.

Képek a 2017-es Szakestről

Időpont: 2018. február 27., Kedd
Helyszín: La Vida Rendezvényház Loft 1095 Budapest, Soroksári u. 48.
Jegyek: Már itt kaphatóak !
A SzakEst facebook-eseménye.
MÁSNAP DÉKÁNI SZÜNET LESZ!

Laborlátogatás:

Ha érdekelnek a Műegyetemen (és közelében) található laboratóriumok, amelyek látványos bemutatókkal várnak minket, és ahova nem juthat be akármikor egy hallgató (pl. Szélcsatorna-, Szilárdtestfizika vagy Nagyfeszültségű laborba), akkor csatlakozz hozzánk Szak7-en, és gyere velünk laborokat látogatni!

Időpont: 2018. február 28., Szerda délelőtt
Helyszín: BME laborok
AZNAP DÉKÁNI SZÜNET LESZ!

Cégvilág:

A BME Nyílt napon és egyetemistaként is gyakran hallhattátok, hogy fizikus vagy matematikus diplomával bárhol el lehet helyezkedni. Ha azonban voltatok már Állásbörzén, akkor tudjátok, hogy a TTK hallgatóit kereső cégek finoman szólva nem árasztják el standjaikkal az aulát. Akkor hol is van az a bárhol? Ezt az információhiányt hivatott megszüntetni a Cégvilág nevű rendezvényünk, ahova olyan öregdiákokat hívunk el, akik fizikusokat és/vagy matematikusokat foglalkoztató cégnél dolgoznak. Tőlük többek között választ kaphattok arra, hogy milyen témákkal foglalkoznak az adott cégnél, melyek azok a kihívások, amelyek vonzóvá teszik a munkát, milyen elvárásoknak kell megfelelnie, milyen képzettségekkel (BSc/MSc, nyelvtudás) kell rendelkeznie egy potenciális alkalmazottnak, lehet-e esetleg szakmai gyakorlatot szerezni, diplomamunkát készíteni, és előnyt jelent-e a PhD fokozat? Lehet, hogy most az álláskeresés távolinak tűnik, de ennek ellenére is javasoljuk a rendezvényen való részvételt, hiszen később a szakirányválasztásnál jól jöhet, ha ismeritek a lehetőségeket. Ráadásul aznap dékáni szünet lesz, így órákat sem kell kihagynotok.

Időpont: 2018. február 28., Szerda délután
Helyszín: Hamarosan
AZNAP DÉKÁNI SZÜNET LESZ!

Ismerd meg az Elnökséget!:

A félév végén a tavaszi Közgyűlésen minden évben új elnökséget választunk. Ezen az alkalmon lehetőség van bepillantást nyerni a szakkollégium munkájába egy közös baráti beszélgetés keretein belül.

Időpont: 2018. február 28., Szerda délután
AZNAP DÉKÁNI SZÜNET LESZ!

Előadás:

TBA

Időpont: 2018. március 1., Csütörtök
Helyszín: F3213, Fizika Tanszék

Wigner Konferencia:

Konferenciát rendezünk elsősorban szakkollégistáknak, ahol bárki előadhat bármilyen szakmai témában a közönségnek, legyen az szakdolgozat, TDK és diplomamunka, esetleg doktori téma. Ez egy egésznapos program lesz szombaton, a Szak7 zárásaként, sok érdekes témával, így mindenki megismerheti mivel is foglalkoznak a többiek. Természetesen a konferencia nyílt, mindenkit szívesen látunk!

Képek a 2017-es Wigner Konferenciáról

Időpont: 2018. március 2., Péntek
Helyszín: Hamarosan

Gödi kirándulás:

Péntek este Gödre utazunk le, ahol vasárnap délelőttig lesz lehetőségünk együtt kipihenni a Szak7 fáradalmait és felkészülni a félév fáradalmaira. Lesznek csapatépítő játékok, közös főzések és szakmai workshopok. Remek lehetőség arra, hogy kicsit jobban megsimerjük egymást és egy jót szórakozzunk.

Időpont: 2018. március 2., Péntek 20.00- 2018 március 4., Vasárnap 11.00
Helyszín: Göd