facebook magyar zaszlo english flag

Szervezeti Felépítés

Kísérleti Kör munkacsoport:

A Kísérleti Kör a Wigner Jenő Szakkollégium egy önálló munkacsoportja, ami jelenlegi formájában a 2011/2012 tanév őszi félévben, a Fizika Tanszék mérnöki hallgatói laborjában alakult meg és kezdte el a munkát. A Kör fő célkitűzése a körtagok által kiválasztott kísérletek, mérések elvégzése, valamint az ehhez szükséges berendezések tervezése és kivitelezése. Demonstrációs berendezéseinket, kísérleteinket bemutatjuk az érdeklődőknek, népszerűsítve ezzel a fizikát és a fizikusképzést. Nagy hangsúlyt fektetünk a tanultak gyakorlati alkalmazására és a csapatmunkára. A fizikusképzés során nem elsajátítható elektronikai ismeretek (pl. NYÁK tervezés és készítés, forrasztás, mikrokontroller programozás) fontossága miatt, ezek elsajátítása érdekében a tagok tanfolyamot tartanak egymásnak a témában. Mi állítottuk fel 2013 áprilisában a legnagyobb teljesítményű, citromból készült galvánelem Guinness rekordját.

E-mail címünk: kiserletikor (kukac) wigner.bme.hu
Facebook oldalunk

Gazdasági munkacsoport:

A Wigner Jenő Szakkollégium Gazdasági és jogi munkacsoportjának legfontosabb feladatai közé tartozik többek között a Szakkollégium pénzügyeinek intézése, a WJSZ vagyonáról való számvitel vezetése, valamint különböző pályázatok figyelése, azok benyújtása, elszámolása.

Hogy mi alapján lehet eldönteni, alkalmas vagy-e dolgozni a munkacsoportban? Szereted az epret? Itt a helyed! Nem szereted az epret? Akkor is itt a helyed.

Fontos továbbá, hogy ne ijedj meg az esetleges jogi környezettől és szövegektől.

Csatlakozz hozzánk, ha szeretnél beleszólni abba, mire és hogyan költsön a Szakkollégium, vagy hogy eleve segíts nekünk mindenfajta pályázati forrásokat szerezni a sikeres működés érdekében.

Oktatási és Kapcsolatok munkacsoport:

Az Oktatási és Kapcsolatok Munkacsoport feladata a szakkollégium oktatási programjának koordinálása, ill. a programjaink minél hatékonyabb hirdetése.

Amennyiben szeretnél valamilyen szemináriumot szervezni, résztvenni a BME Fizikaverseny szakmai szervezésében, vagy szeretsz facebookozni, e-mailezni, plakátokat, szóróanyagokat tervezni, csatlakozz hozzánk.

Programszervezői munkacsoport:

A programszervezői munkacsoport felelős a szakkollégium programjainak koordinálásáért, megszervezésért és lebonyolításáért. Ilyen programok például a szakkollégiumi előadások, laborlátogatások, a szakest és egyéb közösségi programok, mint a túrázás és a lasertag. A munkacsoport vezetője Kriváchy Tamás, és a munkacsoportba szívesen várnak bárkit, akinek van ötlete egy új, jó szakkollégiumi programhoz vagy hozzájárulna a jelenlegi programjainak megszervezéséhez.

Számítástechnika munkacsoport:

A számítástechnika munkacsoport készítette és tartja karban a Szakkollégium új honlapját, valamint működteti a Kármán Tódor Kollégiumban található szervergépünket. A Szakkollégium tagjai ezen a szerveren futtathatják szimulációikat és számításaikat. Ezek mellett a programozó szemináriumot is a munkacsoport szervezi.